Baobab
Baobabträdets och dess härliga frukt härstammar från Afrika, där trädet kallas ”Livets träd” för sin långa livslängd och höga status bland många av Afrikas folk. I Norden har det blivit allmänt känt under namnet baobab.
Vad?

Frukten från baobabträdet är större än en kokosnöt och är rik på vitaminer och mineraler. Färsk baobab har en sorbet liknande konsistens och smakar som en söt grapefruit med vaniljliknande sötma. Fruktköttet torkar av sig själv inuti fruktens egna skal, varefter det blir malet till ett fint pulver. Därför har inga externa torkiningsmetoder behövt användas. Det fiberrika och fettfria baobabpulvret har en smak som är fräsch och syrlig. Baobabpulver kan användas för att göra sylt och såser tjockare och fungerar som sötning till fruktdrycker mm.

Varför?
  • CocoVi:s Baobab pulver har en bred näringsprofil och är rik på framförallt vitamin C, som skyddar våra celler från fria syreradikaler och är viktigt för immunförsvaret.

 

  • Järn är viktigt för vår kognitiva förmåga och syretransporten i vår kropp.

 

  • Mineralerna magnesium, kalium och kalcium samt vitamin B2 (Riboflavin). Mineralerna är viktiga för en god muskelfunktion och Riboflavin är viktigt för ämnesomsättningen, nervsystemet och huden.
Användning

Använd baobabpulvret i smoothies, yoghurt, kvarg, gröt eller till maträtter för att få in en syrlig touch.

Ursprungsland

Malawi

Näringsvärde / 100 g
Energia
922 kJ
........................................................................................................................
Energi
239 kcal
........................................................................................................................
Fett
<0,1 g
........................................................................................................................
varav mättat fett
<0,1 g
........................................................................................................................
Kolhydrater
35,2 g
........................................................................................................................
varav sockerarter
25,4 g
........................................................................................................................
Fiber
44,3 g
........................................................................................................................
Protein
2,3 g
........................................................................................................................
Salt
<0,1 g
........................................................................................................................
Förvaring

Torrt, i rumstemperatur.