Kokosmjöl
Kokosmjölet, som noggrant malts av kokosnötens torkade fruktkött, höjer bakverkens protein- och fiberhalt på ett enkelt och smakrikt sätt.
Vad?

Kokosmjölet är ett mjöl som innehåller rikligt med fibrer och endast lite kolhydrater. Det innehåller hela 30 % kostfibrer och 18 % protein. Kokosmjöl passar utmärkt för gluten- och laktosfri kost och tack vare den låga kolhydrathalten (endast 25 %) lämpar det sig fint även för personer som äter LCHF. CocoVi:s kokosmjöl är av ekologisk kvalitet och kommer från Filippinerna.

Varför?
  • Det finns många fördelar med att delvis ersätta vanligt mjöl med kokosmjöl. Fiberinnehållet är högt och bidrar till att sänka GI-värdet på en måltid. Det gör att vi inte får lika snabb ökning av blodsockret som vi annars får av vanligt vetemjöl.

 

  • Kokosmjöl, med sitt låga kolhydratinnehåll och sunda fettprofil, är ett bra alternativ för de som äter en lågkolhydratkost som LCHF.

 

  • Eftersom många kolhydratsnåla livsmedel ofta är fattiga på fibrer så är kokosmjöl ett utmärkt val, eftersom det fungerar som ett fibertillskott och kan gynna en lugnare mage och tarmkanal.

 

  • Kokosmjöl är helt fritt från gluten och framställs enligt högsta ekologiska standard.
Kvalitet

Kokosmjölet framställs av färskt kokoskött. Först pressas jungfrukokosoljan ur kokosköttet och av den resterande massan framställer man kokosmjöl.

Användning

Kokosmjöl kan användas i smoothies och juicer som ett fibertillskott samt till din gröt och musli samt deserter (en msk räcker). Använd kokosmjölet i bakning. Tänk på att kokosmjölet suger åt sig mycket vätska och går därför inte att byta ut mot ”vanligt mjöl” rakt av. Kokosmjöl innehåller inte gluten, vilket gör att du behöver använda ägg eller psylliumhusk som bindemedel för att få ingredienserna att hålla ihop. Om du inte bakar efter recept är ett tips att prova sig fram för att få till en bra konsistens!

Ursprungsland

Sri Lanka.

Näringsvärde / 100 g
Energi
1 620 kJ / 387 kcal
........................................................................................................................
Fett
17,1 g
........................................................................................................................
   varav mättat fett
16,2 g
........................................................................................................................
Kolhydrater
25,5 g
........................................................................................................................
   varav sockerarter
23,3 g
........................................................................................................................
Fiber
29,5 g
........................................................................................................................
Protein
18,0 g
........................................................................................................................
Salt
1,3 g
........................................................................................................................
Förvaring

Förvara torrt i rumstemperatur, skyddat från direkt solljus.