Fish tacos med avokadosalsa och picklad rödlök
Bjud dig själv på en färgsprakande taco-kväll med mycket smak. Kokospanering till fisk är helt glutenfritt och dessutom extra krispigt – och gott såklart!
Du behöver

Picklad rödlök

1 rödlök

1 dl ättikssprit 12%

2 dl CocoVi kokossocker

3 dl vatten

 

Avokadosalsa

2 avokado

100 g mango

½ gurka

½ röd chili

1 msk olivolja

½ lime

 

100 g rödkål

1 kruka koriander

200 g vit fisk exempelvis torsk

1 ägg

½ CocoVi kokosmjöl

½ dl riven kokos

½ krm salt

tortillas till servering

Gör så här

Koka upp vattnet och häll ner socker och ättika. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg ner i ättikslagen. Låt stå i minst 1 timme.

 

Skär avokado, gurka och mango i bitar och hacka chilin. Blanda allt med olivolja och saften av en halv lime. Smaka av med salt och peppar. Strimla rödkålen fint och hacka koriandern. Skär fisken i avlånga bitar. Vispa upp ägget och blanda kokosmjölet med riven kokos och salt. Vänd fisken i ägget och sen i kokosblandningen. Stek i olja tills fisken fått fin färg.

 

Lägg rödkål på en tortilla, lägg på fisken och avokadosalsan, toppa med koriander och pressa eventuellt lite mer limejuice över tacon.