Pizzabotten
1 dl kokosmjöl
½ dl hampaprotein
½ psyllumhusk
1 tsk salt
3 ägg
¾ dl vatten
Topping
125 g mozzarella
1 dl tomatsås
½ rödlök
1 burk inlagda kronärtskockor
½ påse färsk spenat, ca 30 g
5 körsbärstomater
färsk basilika
Sätt ugnen på 200° grader. Blanda alla torra ingredienser väl och blanda sedan ner äggen och vattnet. Knåda ihop till en jämn deg. Dela den på två och tryck/kavla ut på bakplåtspapper. Förgrädda bottnarna i fem minuter. Skiva mozzarellan, rödlöken och körsbärstomaterna och dela kronärtskockorna på längden. Bre tomatsås på pizzabottnarna och varva de andra ingredienserna med mozzarellan sist. Grädda i fem minuter och höj sedan värmen och sätt på grillen i 2-3 minuter till. Dra några varv med pepparkvarnen och strö på färska basilikablad till servering.
Spara oljan från kronärtskockorna och gör en dressing med lite balsamvinäger till en sidosallad!