Glutenfri hampaproteinpizza
Knaprig och mättande pizza med extra protein från hampa. Variera toppingen som du vill med de grönsaker som finns hemma i kylen!
Du behöver

Pizzabotten

1 dl kokosmjöl

½ dl hampaprotein

½ psyllumhusk

1 tsk salt

3 ägg

¾ dl vatten

 

Topping

125 g mozzarella

1 dl tomatsås

½ rödlök

1 burk inlagda kronärtskockor

½ påse färsk spenat, ca 30 g

5 körsbärstomater

färsk basilika

Gör så här

Sätt ugnen på 200° grader. Blanda alla torra ingredienser väl och blanda sedan ner äggen och vattnet. Knåda ihop till en jämn deg. Dela den på två och tryck/kavla ut på bakplåtspapper. Förgrädda bottnarna i fem minuter. Skiva mozzarellan, rödlöken och körsbärstomaterna och dela kronärtskockorna på längden. Bre tomatsås på pizzabottnarna och varva de andra ingredienserna med mozzarellan sist. Grädda i fem minuter och höj sedan värmen och sätt på grillen i 2-3 minuter till. Dra några varv med pepparkvarnen och strö på färska basilikablad till servering.

Tips!
Spara oljan från kronärtskockorna och gör en dressing med lite balsamvinäger till en sidosallad!