Glutenfri wrap med vegan-coleslaw
Fyll den här wrapen med de grönsaker du har hemma, bönor och en krämig coleslaw med friskt äpple! Testa även gärna att göra våra glutenfria tortillas till! De här bröden är allra godast nystekta, njut dem till tacos, wraps eller gör quesadillas.
Du behöver

Coleslaw

1/2 grönt äpple

100 g spetskål

½ tsk dijonsenap

svartpeppar

½ dl nässelveganaise (se recept glutenfri bönburgare)

 

Fyllning i wrap

1 morot

1 rödbeta

1 polkabeta

1 burk kokta bönor

2 avokado

 

Glutenfria tortillas

3 dl majsmjöl

4 dl bovete

1 msk CocoVi psyllumhusk

½ tsk bakpulver

¾ tsk salt

3 dl ljummet vatten

 

Gör så här

Wrap med vegan-coleslaw (15 min)

Riv äpplet på en grova sidan på rivjärnet. Strimla spetskålen och blanda ner i veganaisen tillsammans med äpplet och

dijonsenapen. Smaka av med svartpeppar.

 

Riv eller strimla rotfrukterna fint. Häll av bönorna och gröp ur avokadon. Lägg upp allt tillsammans med coleslaw på ett

tortillabröd.

 

Glutenfria tortillas (15 min)

Blanda ihop alla torra ingredienser väl. Häll i vatten och blanda till en jämn deg. Lägg degen på mjölat underlag och dela i 8 till

10 bitar beroende på hur stora tortillas du vill ha. Kavla ut

tunt och stek i torr stekpanna. Vänd efter några minuter när brödet fått fin färg.