Glutenfria morotsmuffins med baobabfrosting

Supergoda glutenfria morotsmuffins som blir saftiga av psyllumhusk. Ät dem nygräddade med baobabfrosting eller frys in de du vill spara så de inte blir torra!

Du behöver

Ingredienser:

Muffins

1 dl CocoVi kokosolja

2 ägg

1,5 dl CocoVi kokossocker

1 dl majsmjöl

1 dl bovetemjöl

2 tsk kanel

1 tsk bakpulver

1 finriven morot, ca 1,5 dl
1 msk CocoVi psyllumhusk

Frosting

150 g färskost
1 tsk CocoVi kokossocker

1 tsk CocoVi baobab

 

Gör så här

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull. Skala och riv moroten på den fina sidan av rivjärnet. Vispa ihop ägg och kokossocker, blanda ner alla torra ingredienser förutom psyllumhusk och rör till en jämn smet. Rör ner kokosoljan, moroten och till sist psyllumhusk. Häll smeten i muffinsformar och grädda i   15-20 minuter. Blanda ihop färskost, kokossocker och baobab och bred på muffinsen när de svalnat helt.