Ice pops med spirulina med chokladglasyr
Färsk isglass, full med nyttiga ämnen och med ett skal av råchoklad – en dröm för varma dagar som är både nyttig och läcker!
Du behöver

2,5 dl färskpressad äppeljuice eller drickfärdig, ekologisk äppeljuice

1 banan

½ mogen avokado

½–1 tsk CocoVi spirulinapulver

Några färska myntablad

 

Glasyr:

Ca 50 g råchoklad

Kokosflingor

Gör så här

1. Lägg alla ingredienser i mixern och blanda till en slät smet. Smaka av och tillsätt mynta om det behövs. Häll blandningen i isglassformar, sätt i pinnarna och frys isglassarna i 4–6 timmar eller tills de är frysta.

2. Gör chokladglasyren genom att smälta chokladen i vattenbad eller på låg värme på spisen.

Ta glassarna från frysen och ta bort formarna genom att hälla hett vatten över dem. Arrangera glasspinnarna på en tallrik, häll chokladsås över dem och garnera med kokosflingor. Låt stelna en stund, servera och njut!