Moringa-latte
Moringaträdet kommer från Indien och där kan man njuta av de näringsrika bladen bl.a. som te. Man kan även använda moringapulver på samma sätt som matchapulver, men denna dryck går åt chai-hållet. Det lönar sig inte att koka drycken, eftersom moringapulvrets näringsämnen kan gå till spillo vid höga temperaturer, det räcker att hetta upp den lätt.
Du behöver

Moringa-latte

1 portion, tillredning 5 min.

 

1 dl vatten

1/2–1 tsk CocoVi moringapulver

Några nypor kardemumma, kanel, kryddnejlika och ingefära eller 1/4 tsk pepparkakskryddor eller färdig chaikryddblandning

1,5 dl havremjölk eller annan växtbaserad mjölk

1 tsk CocoVi kokossocker

Gör så här

Koka upp vattnet i en liten kastrull och ta bort den från spisen. Vispa i moringapulver och kryddor. Häll i ett högt glas eller en hög mugg. Använd en mjölkskummare till att skumma havremjölken (eller motsvarande) som smaksatts med kokossocker. Häll det i moringateet och servera genast.

Tips!
Du kan vispa alla dryckens ingredienser samtidigt, direkt i kastrullen. Värm upp blandningen men koka inte. Servera, liksom ovan.