Nötiga proteinbars

Knapriga och proteinboostade bars som får smak av ingefära och apelsin. Gör en dubbel sats och ha med som mellanmål i väskan!

Du behöver

Ingredienser:

2 dl havregryn

6 dadlar

2 msk CocoVi kokosolja

2 tsk färsk riven ingefära

skalen av 2 apelsiner

1 nypa salt

2 msk CocoVi ärtprotein
2 dl valnötter

2 dl hasselnötter

4 äggvitor

Gör så här

Gör så här:

Sätt ugnen på 200° grader. Mixa havregryn, dadlar, ingefära, apelsinskal, ärtprotein och lite salt till en slät massa. Grovhacka nötterna. Vispa upp äggvitorna till ett lite fluffigt skum. Blanda ner nötterna och äggvitorna i havregrynsmassan. Tryck ut en fyrkantig kaka, ca 2 cm hög på ett bakplåtspapper eller i en form med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter, ta ut kakan och låt den svalna lite innan du skär till rektangulära bars. Sänk värmen till 100° grader och sätt in och torka dem ytterligare 10 min. Låt dem gärna står kvar och svalna i den avstängda ugnen med luckan öppen.