Overnight oats med chiasylt
Du behöver

Gröt:

1 äpple av typen Granny Smith, rivet eller skuret i väldigt tunna stickor

1 dl havreflingor

1/3 tsk malen kanel

1/3 tsk malen kardemumma

1/3 tsk malen ingefära

1 msk krossade linfrön

1-2 tsk mandelsmör

2 dl havremjölk

 

Chiasylt:

0,5 dl tinade lingon

0,5 dl tinade röda vinbär

0,2 tsk lakritspulver

1 msk CocoVi chiafrön

0,5 dl vatten

Gör så här

För gröten:

Blanda de torra ingredienserna och lägg i en plast- eller glasburk. Tillsätt det rivna eller skivade äpplet och blanda väl. Tillsätt mandelsmöret och vätskan, blanda igen och stäng locket ordentligt. Ställ gröten i kylskåpet över natten.

 

För chiasylten:

Tillaga chiasylten antingen kvällen innan, samtidigt som gröten, eller på morgonen. Blanda vatten, chiafrön och lakritspulver och låt stå i ca 5 minuter, tills de bildar en gel. Mosa ned lingonen och vinbären i blandningen med en gaffel.

 

För garnering t.ex.

bär, kokosflingor, mandelsmör, bipollen

 

 

Tips!
Häll upp gröten i en skål och toppa med chiasylt, bär, kokosflingor och mandelpasta. Strö bipollen och andra favoritgarneringar efter egen smak.