Pannkaksbowl
Lyxa till dagen med pannkakor som innehåller massa nyttigheter!
Du behöver

Bananpannkakor

1,5 dl glutenfria havreflingor

1 mogen banan

1 tsk CocoVi psylliumhusk

1 tsk bakpulver

2 dl mandelmjölk (eller annan växtbaserad mjölk)

En nypa salt

CocoVi kokosolja att steka i

 

Hallonsylt med chiafrön

2 dl färska hallon

2 msk lönnsirap

2 msk CocoVi chiafrön

Gör så här

Mal havreflingorna i mixern. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda tills du har en jämn smet.

Låt svälla i 10 min. Värm stekpannan och tillsätt kokosolja. Portionera ca 2 msk smet i stekpannan och stek små pannkakor på medeltemperatur. Ta hallonsylt med chiafrön eller andra fyllningar till pannkakorna. Använd en gaffel till att mosa hallonen i en skål. Tillsätt lönnsirap

och chiafrön och blanda väl. Ställ sylten i kylen i en timme så den stabiliseras. Den färdiga sylten håller sig i kylskåpet i 3–4 dagar.

Tips!
Smaksätt smeten med vanilj, kanel, kardemumma eller kakao.