Semifreddo med acai och ingefära
Superenkel krämig glass med knapriga nötter som får lite extra sting av ingefära.  
Du behöver

3 ägg

1 dl socker

3 dl vispgrädde eller sojagrädde

1 msk CocoVi acaipulver 1 msk riven ingefära

2 dl blandade nötter t ex mandel, valnöt, hasselnöt och pistage

½ dl CocoVi kokossocker

riven ingefära efter smak

Gör så här

Knäck och separera äggen i två skålar. Vispa upp vitorna till ett fast skum. Blanda gulorna med socker, acaipulver och ingefära. Vispa grädden. Blanda ihop allt till en slät smet. Frys in, ca 4 timmar för stor form, ca 2 för portionsformar. Ta fram en stund innan servering.

Rosta nötterna i en torr stekpanna. Häll på sockret, riv över färsk ingefära och rör runt tills sockret smält. Lägg upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt dem svalna. Bryt isär och toppa på semifreddon.