Vegetarisk bowl med spirulina
Detta recept är inspirerat av en japansk frukosträtt. I denna risskål hittar du såväl milda som salta, skarpa smaker som väcker smaklökarna till liv. De traditionella norialgerna får sällskap av spirulina som ger en superboost och som finner sig väl till rätta i havssmakernas värld.
Du behöver

Ris:

1 1/2 dl brunt ris

5 dl vatten

1/2 tsk salt

1/2 stjälk citrongräs, kluven*

 

För smaksättning av riset:

2 msk hampolja

1 msk noriflingor

1 tsk CocoVi kokossocker

Saften av 1/2–1 lime

En nypa vitpeppar

 

För äggblandningen:

2 ekologiska ägg eller 1/2 pkt mjuk tofu

2 tsk hackad, färsk ingefära (en bit på ca 2,5 centimeter)

1 tsk CocoVi spirulinapulver

En nypa salt

 

För finishen:

Färsk koriander

Avokado

Salladslök

Gör så här

Koka riset enligt instruktionerna på paketet. Tillsätt citrongräs och salt i kastrullen medan riset kokas. Vispa ingredienserna för ägg- eller tofublandningen till en slät blandning. Krydda det färdiga riset först enligt instruktionerna. Håll riset på spisen och tillsätt lite vatten om det behövs, om blandningen ser lite torr ut. Blanda ned ägg-tofublandningen i riset och värm i några minuter tills ägg/tofu stelnar. Skeda upp i skålar och garnera slutligen med koriander, salladslök och avokado eller andra grönsaker som du vill använda.

Tips!
I stället för citrongräs kan du även använda skal från ekologisk lime eller citron eller några stjälkar citronmeliss.